3. memoriál Radka Kvapila ml.


Dne 17. 7. 2021 proběhl na hřištích ve Pstruží-Dubině turnaj 3. memoriálu Radka Kvapila ml. ve smíšených tahaných deblech. Diváci si tak mohli už podesáté vychutnat atmosféru tohoto sportu, který je sice inspirován klasickým šestkovým volejbalem, ale i neznalému divákovi je na první pohled jasné, v čem se tento sport oproti halovému volejbalu liší. V zápase smíšených tahaných deblů se proti sobě utkají dva smíšené páry. Každý z párů hraje na polovině hřiště o rozměrech 9 m x 4.5 m. Pokud byste pod sítí hledali středovou lajnu, hledali byste zbytečně, protože během utkání může hráč přešlápnout na soupeřovu půli, nepřekáží-li soupeřovi ve hře. Dokonce může také přesáhnout a zasáhnout do soupeřovy nahrávky, i když je míč celým objemem na druhé straně sítě. Jak už název tohoto netradičního sportu napovídá, při útoku je možné za daných podmínek míč tzv. potáhnout. Toto jsou hlavní rozdíly, které dělají tahané debly tak specifickými.

Turnaje se zúčastnilo celkem 21 párů, které měly letos tu příležitost nejen zavzpomínat na zakladatele tohoto turnaje Radka, ale také oslavit jubileum českého volejbalu. Tento rok to bylo totiž přesně 100 let od založení první celostátní volejbalové organizace. Při této příležitosti nás poctil svou návštěvou předseda MS KVS Vavřinec PečInka, který si během zahájení turnaje vzal slovo a vyzval všechny účastníky turnaje k tomu, aby tyto významné kulatiny našeho oblíbeného sportu společně oslavili. Poté už mohly být rozehrány první zápasy. Týmy byly tradičně nasazeny do pavouka, který zajišťoval každému páru odehrání minimálně tří zápasů.

Po celodenním zápasení plném spoustou napínavých soubojů náš turnaj dospěl až do finále, ve kterém změřili síly mnohonásobní vítězové tohoto turnaje Veronika Fatrdlová & Jakub Bohačík a Jitka Kočařová & Ondřej Mach. Po napínavém souboji zvítězil favorit turnajového finále a už pošesté si mohl domů odnést vítěznou trofej.

Leave a comment